fredag 15 januari 2010

Djupa andetag!

Idag är det lugn och ro med djupa andetag som gäller :)
Dansade hela natten och det känns lite i musklerna idag!

Är lite småhungrig och hittade den här spännande receptsidan för alla med laktosintolernas. Har spanat runt och jag måste bara göra mina egna laktosfria Semlor inom kort :D



Recept (16-20st bullar)
75 g Laktosfritt smör
2,5 dl Laktosfri Mellanmjölk
25 g Jäst
1,5 krm Salt
0,5 dl Socker
0,75 l Vetemjöl
1 tsk Malen kardemumma
1 dl Ägg till penslingen

Fyllning
300 g Mandelmassa, 1 dl Laktosfri Mellanmjölkdryck, 3 dl Laktosfri Vispgrädde + Florsocker till servering.

Smält smör i en kastrull.
Häll i 2,5 dl mjölk och värm till fingervarmt (37 grader).
Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spar lite till utbakningen). Arbeta ihop en smidig och blank deg som släpper från kanterna. Låt degen jäsa under duk i ca 40 minuter.

Ta upp degen på ett bakbord. Baka ut en bulle genom att rulla degen mot bakbordet i din kupade hand. Lägg sedan alla bullar på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter, till i det närmaste dubbel storlek, Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna med ägget och grädda dem ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt dem sedan svalna på galler under duk.

Skär lock på varje bulle, gröp ur inkråmet och spara i en skål. Smula ner mandelmassa, blanda och späd med 1 dl mjölk till en ganska så lös smet. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa den kylskåpskalla grädden med elvisp på högsta effekt och lägg en önskad stor klick på varje bulle. Lägg på locket och sikta lite florsocker över semlorna. (från valio.se)

1 kommentar:

Edith sa...

Jag gillar! :-D Laktomongo Edith ska baka! Men inga bullar i ugnen.

 
Copyright 2009 180dagar